понеделник, 14 април 2014 г.

WiFo, или да поговорим за храна и вино!




На 12 април, събота, в Sopharma Bussines Towers се проведе форумът за вино и храна - WiFo. Събитието се провежда за втора поредна година и тази година ние също успяхме да го посетим.

Лекциите бяха изключително интересни, фокусирани върху гурманските удоволствия. Темите включваха български традиции, геном и околна среда, деца и възпитание на вкус, кулинарен туризъм и най-приятната част за нас- шоколад, кафе, вино.

За шоколад ни говориха Мария и Венсан Гайо - единственият български производител на ръчен шоколад от суровите какаови зърна до готовото шоколадово блокче. 




Йордано Дъбов – майсторът в приготвяне на гурме кафе, ни разказа увлекателно факти за кафето, които сега ни карат още повече да се наслаждаваме на сутрешната си чаша кафе и да се замисляме къде можем да го намерим в наистина най-добро качество.




Свързахме отново виното с изкуството, този път с книгите... то присъства във велики шедьоври на всеизвестни за нас творци като Чарлз Буковски, Ърнес Хемнгуей и други.

Между лекциите на партерния етаж на кулите беше обособен пазар-изложение на храни и напитки за всеки участник във форума. Там успяхме да опитаме вкусни храни и напитки от най-добро качество.




За нас беше голямо удоволствие да се запознаем  и с Ваня Иванова, или Ванилка, собственик на сладкарското ателие Vanilla Kicthen. Възхищаваме се на нейните кулинарни шедьоври. Най-същественото за тях е, че те са гарантирано здравословни, веган, т.е. само от растителен произход, не съдържат бяло брашно и бяла захар и са направени с много любов и вдъхновение!



След цялото събитие, изводът за нас беше, че културата и традициите, свързани с добрата храна и вино, са все още живи.
Все повече са хората, които се интересуват от произхода на това, с което се хранят, като търсят да набавят най-доброто качество.
Намирането на здравословна и екологично чиста храна на масовия пазар в България не е винаги лесно. За щастие, не е невъзможно! Проучете пазара на здравословни храни във вашия град, изберете фирми, на които да се доверите, местни ферми в околността.
Така освен грижа за здравето си, вие си доставяте една наслада за сетивата с хубава и истинска храна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар