сряда, 30 юли 2014 г.

Местата, които си заслужава да посетите!


"Пътуването е повече от гледане на забележителности. То е промяна, дълбока и постоянна, в идеите за живота."
Мириам Беард

Лятото е най-предпочитаният сезон за пътуване и почивка!
Ако се чудите къде да прекарате отпуската си, ви предлагаме списък от местата, които наистина си заслужава да видите!

Венеция
Колкото и клиширано и изтъркано да звучи, това все пак си е наистина невероятно място с уникална атмосфера, което трябва да се посети!

Севиля, Испания
Романтични течни улички, портокалови цветчета, мавритански замъци и не на последно място – легендарните испански тапаси! Ако да посетите Испания ви е мечта, то непременно идете и в Севиля.

Ню Йорк, САЩ
Преди време излезе проучване, че Ню Йорк е новата желана дестинация за меден месец. Истината е, че това е един космополитен и изумителен град! Ненапразно го наричат Града, който никога не спи, а Франк Синатра му е посветил един от вечните си хитове.

Рио де Жанейро, Бразилия
Там се провежда най-известният, шарен и многолюден карнавал в света, а резервациите в хотелите за него се правят година по-рано. Рио изумява с природата, екзотиката, горещата кръв на жителите си и не на последно място – завладяващата музика, която задължително ще ви накара да танцувате.

Лондон, Англия
Противно на очакванията, че англичаните са скучни, Лондон е един забележително пъстър град! Освен това градът е пренаситен с музеи и най-различни исторически забележителности, прекрасни паркове, в които спокойно можете да полегнете, че и подремнете, ако искате, гордее се с модерни бизнес сгради и колоритни битаци. Да не говорим колко музиканти и творци е дал Лондон на света.

Маракеш, Мароко
Отново екзотично изкушаваща дестинация. Маракеш е град, в който западният човек намира изненади и различни неща, на които да се диви, на всеки ъгъл. Определено си заслужава да пътувате до там и да се потопите в атмосферата.

Истанбул, Турция
Уникален, космополитен, жив, пъстър, наситен с емоции и красота град! Задължителна дестинация за всеки  пътуващ човек. Изгубете се сред изобилието на Капалъ чаршъ, насладете се на омагьосващата красота на Синята джамия, пътувайте с корабче по Босфора и какво ли още не! Истанбул е град на милионите изненади.

Рим, Италия
Класика! Ненапразно се казва, че Рим е вечният град. Всички са добре запознати с туристическите му забележителности, но трябва да усетите и атмосферата! Едва ли има човек, който е останал разочарован след като е посетил Рим.

Хавана, Куба
Какво може да се каже повече за Хавана, което не е вече казано, освен – задължително посетете този град! Да се разхождате из улиците в старата част на града е все едно да попаднете в машина на времето и да се върнете години назад. Отделно, че местната кухня със сигурност ще ви очарова.


Киото, Япония
Една по-далечна от нашите географски ширини дестинация, която обаче привлича неудържимо с красотата си. Чаените къщи, градините, замъците, цялата изумителна японска култура са събрани в някогашната столица.

Прага, Чехия
Градът на стоте кули и на още толкова много неща, като – изумителна аристократична атмосфера, вкусна кухня, опияняваща бира, усмивки, радост и гордост, че сте поживяли фори няколко дена в този изумителен град!

Венеция, Италия
Хавана, Куба
Рио де Жанейро, Бразилия

Ню Йорк, САЩ



Източник: www.edna.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар