сряда, 25 юни 2014 г.

Съветите за красота от детските ни години

Ако някои от нас по-често се вслушваха в думите на майките си, щяха да стигнат далеч! Особено що се отнася до грижата за красотата. 


Вие помните ли тези наставления? 






Не си яж ноктите 
Гризането на ноктите не само рефлектира върху растежа им, но и деформира плочката, формата, прави ги меки, чупливи и започват да се белят. Освен това, се образуват инфекции, защото дори най-малката кожичка, която изгризете около нокътя, открива поле за действие на бактериите.

Не си стискай лицето 
Всъщност, основният проблем на стискането е, че в домашни условия почти никога не може да се премахне т.нар. жило на пъпката. То остава в кожата и предизвиква развитието на възпалителни процеси, характеризиращи се със зачервяване, сърбеж, подуване. Освен това, много често остават белези. Най-доброто решение е консултацията с дерматолог и козметик. А ако някой път е просто неизбежно да отстраните досадна и набиваща се на очи пъпка, задължително дезинфекцирайте мястото след това.  

Изми ли си лицето? 
Докато спите температурата на тялото ви се покачва съвсем леко и всичко, което се намира върху лицето ви, попива през порите. Навикът да си лягаме с почистено и добре овлажнено лице е и една от тайните на здравата и млада кожа.

Не се мръщи, ще останеш така за цял живот 
Много от мимиките, с които свикваме, постепенно образуват бръчки по лицето. Контракциите на лицевите мускули карата кожата да "ляга" върху тях, за да ги отпуска. Много от бръчиците, появяващи се в горната част на лицето, са следствие именно от мимиките. Трябва да се носят слънчеви очила, а лицето да е с максимално отпуснати лицеви мускули.

Не пуши 
Като изключим пораженията върху здравето, има такива и върху кожата - тя се състарява, дори придобива неприятен сивкав оттенък. При всяко дръпване от цигарата се вдишват токсини, които се отразяват на кожата, свивайки кръвоносните съдове и придавайки и нездрав и уморен вид. Освен това, с годините пушене около устните се образуват бръчки.




Източник: http://woman.hotnews.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар