вторник, 26 август 2014 г.

Красивите страни на есента!




Есента се смята за антипод на всичко онова, което носи лятото – на неговата дързост, приключения, опит за сбъдване на мечти. Всъщност от край време ние хората асоциираме този сезон с печал, раздяла, финал на нещо, дълги дъждовни облачни дни.
Всъщност, както повечето неща, и неприятният начин, по който есента влияе на настроението и самочувствието ни, е у нас самите, в главите ни. Ако успеем да съзрем хубавото в този нов сезон, да посрещнем с положителна нагласа промяната в климата, в пейзажа и във всичко около нас, ще спечелим енергия и вътрешно щастие. 


Припомняме ви някои от красивите страни на есента:
Есента е красива
Листата падат красиво, носи се един специфичен аромат на листа, трева и дъжд. Улиците са покрити в жълто - червен нюанс, като пейзажна картина. Вятърът е лек, а слънцето си преправя път между уределите листа по дърветата. Нима това не е красиво?
Отделете време за любимите си занимания
Есента е времето, когато имаме възможност да се върнем към любимите си занимания на закрито. Да четеш книга в топлата стая, а навън да вали, да се боричкаш с децата, да си разказвате интересни истории на чаша вино с любимия, всички заедно да гледате хубав филм и още безброй може би не особено оригинални, но затова пък безценни преживявания. Лятото с изнесения навън живот, разходки и заседяване по кафенетата на главната улица ви е поизяждало от времето за тези прекрасни занимания.
Нов гардероб
Новият сезон ни принуждава да сменим гардероба си. Да извадим позабравените по-топли дрехи, оглеждайки се за важни липси, да попълним гардероба с нещо необходимо и красиво. Промяната във външния вид е винаги стимулираща.
Есенните плодове - вкусни и изключително полезни
През есента има прекрасни плодове и зеленчуци - останали реколки розови домати, сини сливи, ябълки, круши, фурми и естествено много, много грозде! Гроздето съдържа редица полезни вещества, които не само ще ви дадат много витамини и ще подсилят организма ви, но и благодарение на тях ще се радвате на по-красива коса и нокти! 
Ако досега не сте опитвали кестени, то непременно го направете през есента! Според традиционната китайска медицина кестените подсилват енергията на бъбреците и заздравяват костите. Те са с богато съдържание на минерали, сред които калий, магнезий, желязо, цинк, манган. В 100 грама кестени се съдържат около 450 грама калий, което е 3 пъти повече от количеството му в ябълките.




За финал ви предлагаме рецепта, която носи аромата на есента! 
Нашият съвет е да споделите този десерт с компания на пикник или на верандата с чаша вино!







Няма коментари:

Публикуване на коментар